T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / ULUKIŞLA - Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

MUSTAFA KÜÇÜKKAVŞAR YATILI BÖLGE ORTAOKULU

Okulumuz 1997 Yılında Temeli Atılmış olup 2000 Yılında Teslim edildi. On bin metrekare (On Dönüm) arsasını İlçemiz Demiryolu Emeklisi Mustafa Küçükavşar (Rahmetle Anıyoruz) eşi ve çocukları tarafından Okul inşaatı için bağış edildi. Hepsine Şükranlarımızı sunuyoruz. Bu nedenle de Okulumuzun Adı Mustafa Küçükavşar YİBO Oldu.

Okulumuza İlk Kurucu Müdür Olarak Y.Kenan TÜRKER atandı. Müdür Yardımcılıklarına Vedat AYAR ve Aslı AKKAYA Atandı. Okulumuz 14 Şubat 2000 Yılında Sevgililer Gününde Sevgi Okulu sılagonu ile Eğitim Öğretime Başladı.

Okulumuz 200 Öğrenci Kapasiteli olarak inşa edilmiştir. Bir adet Eğitim Öğretim Binası, ayrıca yatakhane ve yemek hane binası vardır. 10 dairelik öğretmen lojmanı bulunmaktadır. İlk yıl Okulumuza İlçemizin Köylerinden Porsuk, Maden, Kolsuz, Gedeli, Çanakçı, Handeresi, Kozluca, Elmalı, Ardıçlı, Ünlüyaka ve Niğde Obruk köyünün öğrencileri alındı. 2000 yılı ağustos ayında okulumuza Hamdi ÇİMEN Müdür olarak Bakanlıkça atandı. Eğitim Öğretime Vizyon ve misyonumuz çerçevesinde başarılı bir şekilde devam edilmektedir.  Günümüze kadar 2 Öğrencimiz Fen Lisesini  2 Öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesini  12 Öğrencimiz Anadolu liselerini ve 17 Kız öğrencimiz İstanbul Kandilli kız lisesi Sınavlarını kazanarak bu okullara yerleşmişlerdir. Okulumuz Bu yıl başarısını daha fazla artırmak için daha fazla gayret içerisindedir. Okulumuzun her sınıfında etkileşimli tahta bulunmaktadır.

        Eğitim Öğretimde başarının üst düzeyde olması için okul idaresi ve tüm personeller gerekli özeni göstermektedir. Amacımız Sevgi Okulunda öğrencilerimize sevgiyi vererek sevgi dolu bireyler yetiştirmek.

27-12-2018

 

 27-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2019 - Güncelleme: 20.12.2022 11:49 - Görüntülenme: 954
  Beğen | 8  kişi beğendi